Увімкнути дитині мультик легко - вибір в інтернеті широкий. Але повернути малюка з екранного світу в реальний може бути складніше. Легкість цього “перемикання” певною мірою залежить від інтонації, темпу та інтенсивності мультфільму. Коли наші діти починали дивитися мультики, ми помітили, що всі вони мають різний ефект.

Після деяких мультів малі починали гратися, а інші ніби відключали їхню фантазію, захоплюючи дитячу увагу на 100 відсотків. Окремі мультики потрапиляли навіть в сімейний “бан” через надмірне збудження або втому дітей після перегляду. З часом експериментальним шляхом ми знайшли нашу формулу “ідеального” мультика для дітей дошкільного віку:

  • Ясно артикульований фінал серій Дитина може легко зрозуміти, що серія добігла кінця, а сюжет не обіцяє негайного продовження.
  • Сюжет не містить насильства “Том і Джері” це весело, але не будемо забувати, що такі серіали створювалися для загального ТБ, і виходили пару разів на тиждень, або по одній серії в день.
  • Події і анімація не надто швидкі Важливо, щоб дитина встигала розуміти що відбувається, а не просто стежила за зміною картинки. Для дітей молодшого віку темп подій має бути повільнішим.
  • Кількість героїв серії осяжна, а їхні стосунки і дії зрозумілі для малюка Кожний новий герой і кожна нова сюжетна колізія - це додаткове навантаження на увагу. Не варто втомлювати дітей. Власне, керуючись такими критеріями ми і обираємо серіали для Мультоку.